Compensatieformulier ouderbijdrage n.a.v. COVID-19

Kinderopvangorganisaties moeten ouders hun netto kosten terug gaan betalen over (in ieder geval) de periode 16 maart 2020 tot 11 mei 2020.

De inkomensgegevens of het toeslagbedrag zijn niet bekend bij kinderopvangorganisaties. Een gestructureerde aanpak voor het verzamelen van de benodigde gegevens kan het afwikkelingsproces voor organisaties en ouders vergemakkelijken.

Daarom hebben wij een formulier ontwikkeld die organisaties hiermee kan ondersteunen. De ingezonden informatie vanuit ouders via het formulier wordt door middel van een Excel-bestand beschikbaar gesteld aan kinderopvangorganisaties.

 • Omdat de werkwijze en wensen van uw organisatie kunnen verschillen, hebben wij het formulier dynamisch ingericht. Daarom kunt u zelf bepalen welke velden u ouders wilt vragen in te vullen.

Voorbeeld formulier compensatieregeling ouderbijdrage.

 • Met het berekenen van het te compenseren bedrag wordt ook rekening gehouden met het gedeelte boven de (wettelijk vastgestelde) maximale uurprijs.

Wat kunt u met het formulier?

Dit speciaal ontwikkelde formulier ondersteund uw kinderopvangorganisatie bij de communicatie en afwikkeling van de compensatieregeling van de ouderbijdrage.

U verzameld hiermee veilig, eenvoudig en overzichtelijk vanuit één centraal punt de benodigde gegevens voor een spoedige afwikkeling.

 • Verzamel centraal, eenvoudig en overzichtelijk de benodigde gegevens voor een spoedige afwikkeling.

 • Het formulier berekend per inzending het door u te compenseren bedrag (ook het deel boven de maximale uurprijs).

 • Tijdbesparend en verkleint de kans op fouten.

 • Aangepast aan uw huisstijl. Indien gewenst te gebruiken vanaf uw eigen website.

 • De invoervelden kunnen naar eigen wens worden aangepast.

In het formulier is rekening gehouden met het feit dat de compensatieregeling nog niet volledig is uitgekristalliseerd en deze kan worden aangepast.

Verzamel uw inzendingen op een veilige manier

We realiseren ons dat we werken met bijzondere persoonsgegevens. Daarom hebben we diverse maatregelen genomen om te zorgen dat het formulier goed beveiligd is.

Zo worden alle inzendingen verzameld in een beveiligd portaal.

Voorbeeld beveiligd portal met 2FA (two-factor-authentification).

 • Vanuit het beveiligde portaal wordt er met één druk op de knop een Excel-bestand aan u gemaild.

 • Dit Excel-besstand kan alleen geopend worden met een wachtwoord, welke per SMS aan u wordt verzonden (two-factor-authentification).

 • Vanuit beveiligingsoogpunt worden ingezonden gegevens niet in het portal zelf zichtbaar te maken.

 • Mogelijkheid om excel-bestand om te zetten in een batchbestand (bank).

Voorbeeld Excel-bestand (gegevens zijn ter illustratie).

Veelgestelde vragen

Ja, instellingen kunnen het verschil tussen de bruto factuurprijs en de toeslag terugstorten aan de ouder. We adviseren om de bruto prijs en de kinderopvangtoeslag in het formulier op te nemen. Desgewenst kan de ouder meteen zien waar ze aan toe zijn. In het Excel-bestand maken we ook een uitsplitsing per maand.

Ja, de regeling is nog niet helemaal uit gekristalliseerd en verschillende instellingen hebben verschillende werkwijzen en wensen. Daarom is het formulier dynamisch, jullie kunnen zelf bepalen welke velden je de ouders willen vragen. De structuur van het formulier is gebouwd en getest

We realiseren ons dat we werken met bijzondere persoonsgegevens. Daarom hebben we diverse maatregelen genomen om te zorgen dat het formulier goed beveiligd is. We slaan de invoer ge-encrypt op in de database en we maken gebruik van 2 factor authentication. We kunnen hier niet alle genomen maatregelen noemen vanuit beveiligingsoogpunt.

In principe kan dat, we hebben een aantal tools die het Excel-bestand om kunnen zetten in een batch bestand voor jullie bank. Dit is op dit moment nog geen automatische handeling.

De tool biedt de mogelijkheid om bijlages mee te sturen. Zo is het mogelijk een factuur mee te sturen en of een overzicht van de Belastingdienst.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf. Eventuele extra wensen nemen wij dan graag met u door.

Interesse? Neem met ons op!

Bij vragen of advies helpen wij u uiteraard ook graag verder.

Scroll naar boven